Napoleon - Zagonetna smrt


Povijest tvrdi kako je Napoleon umro prirodnom smrću. Veliki svjetski vojskovođa preminuo je 1821. godine, poražen, ponižen i prognan, na otoku Sveta Helena.

Sam bivši francuski car nije vjerovao da je bolestan, nego je sumnjao da neprijatelji kuju urotu protiv njega. Rezultati površne autopsije ukazivali sa na prirodnu smrt.

Tri minute do udarca


Asteroid veličine manjeg brda ušao je u Zemljinu orbitu i nezadrživo juri prema njenoj površini. Ostale su tri minute do kataklizme ...
Panika i histerija šire se gradovima dok užarena kugla na nebu postaje sve veća. Što učiniti? Kakvi su nam izgledi? Ima li uopšte nade?
Budući da je zemlja u svojoj prošlosti već iskusila slične događaje, vodeći svjetski stručnjaci astronomije, astrofizike i geologije razmatraju vjerovatnost ponovnog udara velikog asteroida te njegove posljedica na život na Zemlji.

Istraga epidemije - Prokletstvo crnog tifusa


Već sutra bi nova vrsta gripe mogla pokositi zemlju i usmrtiti milijune ljudi.
Događđalo se prije. Može se dogoditi ponovo.

Super Krokodil

Osjetite uzbuđenje koje donosi novo otkriće u pijesku Sahare: fosilni ostaci super krokodila, teškog 10 tona, dugačkog 15 metara, diva veličine školskog autobusa.

On nije šetao s dinosaurima... oni su bili njegov plijen.
Otputujte natrag u vrijeme, kako bi naučili sve o životu super krokodila i njegovoj borbi za hranu prije 110 milijuna godina. Pogledajte kako su znanstvenici uspjeli od fosilnih ostataka rekonstruirati pravog, divovskog super krokodila. Pridružite se paleontologu Paulu Serenu i ekspertu za gmazove Bradyju Barru na putu oko svijeta te naučite više o pret-povijesnom divu kroz bliske susrete s nekima od najvećih krokodila našeg vremena, zastrašujućih i neutažive gladi.