Rim - moć i slava

Sinhronizovano

Priča o nastanku rimskog carstva…

Tisuću godina Rim je bio središtem poznatog svijeta. Jedno od najvećih carstava u povijesti ujedinilo je sve osvojene zemlje zajedničkim jezikom, monetom I cestama. Pri tome mnogima je donijelo bogatstvo, a drugima ropske patnje.

Enciklopedija svemira - Sunce


Sunce. Njegova priča počinje prije 5 milijardi godina, jedan od začetnika života na zemlji, elektrana u srcu našeg sistema...

Piramide smrti

Sinhronizovano

One su među najvećim piramidama na cijelom svijetu – milioni tona kamena i zemlje uzdižu se kao masivan pokaz bogatstva i moći.

Danas su one središnji objekti veličanstvenog drevnog grada. Teotihuacana, prve velike metropole obiju Amerika. Piramide su prije 2000 godina izgradili u Meksiku ljudi kojis u davno nestali u mitovima i legendama. Njihova svrha i dalje ostaje tajna.

Jesu li one bile hramovi bogovima, krvavi žrtveni oltari ili oboje?

Nefertiti - kraljica Egipta

Sinhronizovano

Obožavana od kralja. Omrznuta od kraljevstva. Izbrisana iz istorije.

Velika čuda sveta - Čuda ljudskog stvaranja

Sinhronizovano

Djela koja nas tjeraju da zastanemo, koja nas ostavljaju bez daha, koja kao da nam govore: „ Pogledaj šta možemo napraviti“ Ovo su trajna djela koja je čovjek sam stvorio, trajna svjedočanstva vječnog nastojanja da se ostavi trag u ovom prolaznom svijetu.

Koloseum

Machu Picchu

Veliki kineski zid

Kremlj

Vesailles

Kip slobode

Eiffelov toranj

Mount Rushmore

Velika čuda svijeta - Sveta i tajanstvena čuda

Sinhronizovano

Ovo je priča o šest svetih čuda, o šest mjesta koja svjedoče o snazi ljudskog duha.

Stonehenge

Piramide

Aja Sofija

Borobudur

Bazilika Sv. Petra

Taj Mahal

Velika čuda svijeta - Čuda prirode

Sinhronizovano

Kad se udruže prirodni svijet i carstvo osjetilne percepcije, našem osjećaju čuđenja nema kraja. Ova tajanstvena kugla, ova Zemlja, ovo čudo svih čuda u svom zagrljaju čuva neka posebna mjesta. To su tek tačkice na planeti, no u njima priroda otkriva svoju veličanstvenost.

Putujte s nama kroz:

Grand Canyon

Serengeti

Saharu

Slapove Iguazu

Rijeku Amazon

Ayers Rock

Himalaje

Misterije svijeta 3


Istraživanje neobjašnjenih fenomena i misterija širom svijeta

Misterije svijeta 2


Istraživanje neobjašnjenih fenomena i misterija širom svijeta.

Velika bijela psina


Saznajte je li mit o „Bijeloj smrti“ zasnovan na predrasudama i strahu ili je riječ o nemilosrdnom ubojici iz morskih dubina.

Ljudsko tijelo - Pogled iznutra


Putovanje u unutrašnjost ljudskog tijela.
Priča o ljudskom tijelu kao nevjerovatnoj mašini...

U potrazi za Svetim Gralom


Ovaj film je priča o tankoj liniji između božanskog nadahnuća i stvarnog užasa. Priča je to o najvećoj potrazi za blagom , najvećoj opsesiji – Potraga za Svetim Gralom.

ANACONDA ogromna zmija Amazone


Anakonda, jedan od najvećih predatora Amazona...

Misteriozni brodolomi Mediterana

Ovo je još jedna uzbuđujuća ekspedicija sa priznatim istraživačem Dr- Robertom Ballardom.
Pridružite mu se na njegovom putovanju ka neistraženim podvodnim granicama u potrazi za izgubljenim brodovima sredozemlja.

Piramida - mašta pretvorena u stvarnost


Mladi seljak Nakht biva mobiliziran na sjever Egipta za gradnju Keopsove piramide...

Iznimno realističan, profesionalno realiziran BBC-jev TV – film pseudodokumentarnog karaktera, prikaz gradnje najdugovječnijed od sedam svjetskih čuda, odličnih kostima i uvjerljive glume vješto isprepletene s vrhunskom računalnom animacijom.

Tišina Vatikanskih zidina


Ovaj film vodi nas do nekih od naštovanijih mjesta na svijetu, kao i do svetih ceremonija iznimno rijetko viđenih očima stranaca.
U ovom nevjerojatnom putovanju svjedočit ćete razgovorima s muškarcima i ženama – od restauratora umjetnina do vjerskih vođa – koji žive i rade u Vatikanu.

Planet dinosaura 2



U nemilosrdnom svijetu velikih guštera osnovni preduvjet za preživljavanje su bili veličina, brzina i snaga. Upoznajte život dinosaura i zavirite u davnu povijest zemlje prikazanu uz pomoć napredne računalne animacije utemeljene na najnovijim paleontološkim spoznajama i otkrićima.

Izgubljene podmornice - Nestanak s radara



Uz najmodernije prikaze računalnom animacijom, zapanjujućim rekonstrukcijama događaja i dirljivim razgovorom s preživjelim članovima i njihovih obitelji, ovaj film pruža izniman pogled u fascinantnu tehnologiju i nezaboravnu ljudsku dramu u priči o izgubljenim podmornicama – katastrofama na moru.

Inka mumije - Tajna izgubljenog carstva



Iznenađujuće dobro očuvane mumije, izgubljeni gradovi i nevjerojatna otkrića na planinskim vrhovima nude nam nove spoznaje o slavnom usponu, ali i strmoglavom padu nevjerojatne civilizacije Inka.

The Bridge

Stari most - Mostar

Prokletstvo kralja Tutankamona



Ovo je možda najnevjerojatnija priča od svih iz drevnog Egipta – tajna koja obavija legendarnog dječaka – faraona Tutankamona. Zašto je umro tako mlad? Je li bio ubijen? Postoji li objašnjenje legendarne kletve za koju se kaže da prati one koji su otkrili njegovu grobnicu, stoljećima kasnije?

Pink Floyd - Live At Pompeii


Live versions of the songs, filmed in an old Pompeii amphitheater. Songs included are Echoes (split into 2 parts)...

Deep Sea 3D


A 3-D digital exploration of the ocean's depths and its creatures.