Napad kukaca - Rat otrovom


Entomolog Phil DeVries u potrazi je za bubama s najčudnijim, najsnažnijim i najubojitijim otrovima.
Put je to prepun velikih očnjaka, oštrih žalaca, krilate smrti i otrovnih bombi.

Arktik - Život na rubu


Gledajte led Arktika s njegovim najopasnijim lovcem, polarnim medvjedom, dok luta jednim od najzahtjevnijih mjesta na svijetu - u skrivenom kraljevstvu veličanstvenih bića.

Naoružan osjetljivim čulom mirisa i 850 kg krzna i zubala, polarni medvjed usamljeno stoji na vrhu hranidbena lanca. Ipak mnogi drugi lovci uspijevaju preživjeti ledene arktičke vode od lukave polarne lisice do ogromnog, brkatog morža.Arktički je led opasno i dramatično mjesto gdje životinje zaglave na zamrznutim vodama, zarobe ih pokretne ledene ploče i bore se za vlastiti opstanak. Suočite se s najgorim što priroda može smisliti u ovoj rijetkoj posjeti Arktičkom Kraljevstvu: Život na rubu.

Snaga Otrova


Istraživač otkriva jezovita iskustva sretnika koji su uspjeli preživjeti smrtonosne susrete s prirodnim otrovima...

Evolucija je opremila i lovce i žrtve moćnim arsenalom kemijskog oružja za napad i obranu. Rezultat toga su biljke koje izlučuju opasne izlučevine, pauci koji imaju otrovom premazane mreže i čegrtuše čiji otrov zadaje udarac koji uništava meso!

trajanje: 55'
godina izdanja: 2007.

Jesu li stvarni - Duhovi


Ljudi koji su se posvetili natprirodnom tvrde da glasovi što odjekuju prostorom, nagle promjene temperature i izdanci ektoplazme bez iznimke ukazuju na duhove.

Otkad je svijeta i vijeka, postoje ukleta mjesta, izvorišta jezivih priča. Od sablasnih prikaza na videozapisima do čudnih izboja svjetlosti što lebde jezivim mjestima, slijedit ćemo znanstvenike koji će istraživati umove ukletih... a s detektivima za paranormalno analizirat ćemo najuvjerljivije dokaze o ukazanjima duhova.

trajanje: 47'
godina izdanja: 2005.

Megagradovi - Taipei


Taipei - Kulturno, trgovačko i privredno središte Tajvana...

Taboo - Vještice


Za neke su vještice zgodna, pa čak i zabavna slika iz Noći vjštica. NG otkriva, vještica se boje i štuju ih u mnogim djelovima svijeta.
Ako biste se mogli uključiti u nadnaravne moći koje vam omogućavaju čaranje, ili liječenje, biste li ostali začarani ovim tabuom?

Taboo - VooDoo


Za neke VooDoo predstavlja slike crne magije i smrti. No, za njegove sljedbenike VooDoo znači život. Krenite u zapadnu Afriku, mjesto gdje je rođen VooDoo.
Tamo čovjek svoju kćer povjeraava duhu koji je namjerava ubiti, a zatim joj podariti novi život.

Taboo - Droge


Od tradicionalnog prihvačanja do suvremenog odbacivanja...
Kako se droge koriste u drevnim kulturama i zašto su zabrannjene u suvremenim...

Taboo - Iskušenje vjere


Svaka religija izgrađena je na osnovi vjere. Kada vjeru treba dokazati, ona se stavlja na kušnju - što je kušnja teža, vjera je jača.
NG putuje zemljom kako bi istražio iskušenje vjere tako ekstremne da ih i drugi vjernici smatraju tabuom. NA južnom tihom oceanu vjernici skaču s tornja visokog 24m kako bi zavrijedili blagoslov svojih bogova.
U sjevernoj Grčkoj vatena kušnja vodi vjernike preko goručeg ugljena. Na Filiinima se predani krščan razapinju kako bi ispnili obečanja dana Bogu.
Ti tabui otkrivaju uvriježeno vjerovanje: što više tražite od svojih bogova, oni više traže zauzvrat.