Where in the World Is Osama Bin Laden

Gdje je Osama Bin Laden?




Jedan od, ako ne i najtraženiji svjetski terorist Osama Bin Laden, nakon svih ovih godina postao je gotovo legendarna figura. Neuhvatljivi krojač katastrofe koja se 11. 9. odigrala u New Yorku trn je u oku američke vlade i predmet želja svakog lovca na glave koji je naumio basnoslovnu otkupninu strpati u džep. Morgan Spurlock pokušava učiniti ono što mnogi, puno vještiji od njega, nisu uspjeli – pronaći Osamu i izvesti ga pred lice pravde ne bi svijet učinio boljim mjestom za svog sina koji samo što se nije rodio. Ishod ove operacije svima je poznat, ali Spurlock je u sat i pol ovog zanimljivog dokumentarca uspio zapadu približiti svakodnevicu „ekipe s istoka“ i uvesti nas u živote onih koji još uvijek na vlastitoj koži osjećaju posljedice povijesnog terorističkog napada...

Napoleon - Zagonetna smrt


Povijest tvrdi kako je Napoleon umro prirodnom smrću. Veliki svjetski vojskovođa preminuo je 1821. godine, poražen, ponižen i prognan, na otoku Sveta Helena.

Sam bivši francuski car nije vjerovao da je bolestan, nego je sumnjao da neprijatelji kuju urotu protiv njega. Rezultati površne autopsije ukazivali sa na prirodnu smrt.

Tri minute do udarca


Asteroid veličine manjeg brda ušao je u Zemljinu orbitu i nezadrživo juri prema njenoj površini. Ostale su tri minute do kataklizme ...
Panika i histerija šire se gradovima dok užarena kugla na nebu postaje sve veća. Što učiniti? Kakvi su nam izgledi? Ima li uopšte nade?
Budući da je zemlja u svojoj prošlosti već iskusila slične događaje, vodeći svjetski stručnjaci astronomije, astrofizike i geologije razmatraju vjerovatnost ponovnog udara velikog asteroida te njegove posljedica na život na Zemlji.

Istraga epidemije - Prokletstvo crnog tifusa


Već sutra bi nova vrsta gripe mogla pokositi zemlju i usmrtiti milijune ljudi.
Događđalo se prije. Može se dogoditi ponovo.

Super Krokodil

Osjetite uzbuđenje koje donosi novo otkriće u pijesku Sahare: fosilni ostaci super krokodila, teškog 10 tona, dugačkog 15 metara, diva veličine školskog autobusa.

On nije šetao s dinosaurima... oni su bili njegov plijen.
Otputujte natrag u vrijeme, kako bi naučili sve o životu super krokodila i njegovoj borbi za hranu prije 110 milijuna godina. Pogledajte kako su znanstvenici uspjeli od fosilnih ostataka rekonstruirati pravog, divovskog super krokodila. Pridružite se paleontologu Paulu Serenu i ekspertu za gmazove Bradyju Barru na putu oko svijeta te naučite više o pret-povijesnom divu kroz bliske susrete s nekima od najvećih krokodila našeg vremena, zastrašujućih i neutažive gladi.

Napad kukaca - Rat otrovom


Entomolog Phil DeVries u potrazi je za bubama s najčudnijim, najsnažnijim i najubojitijim otrovima.
Put je to prepun velikih očnjaka, oštrih žalaca, krilate smrti i otrovnih bombi.

Arktik - Život na rubu


Gledajte led Arktika s njegovim najopasnijim lovcem, polarnim medvjedom, dok luta jednim od najzahtjevnijih mjesta na svijetu - u skrivenom kraljevstvu veličanstvenih bića.

Naoružan osjetljivim čulom mirisa i 850 kg krzna i zubala, polarni medvjed usamljeno stoji na vrhu hranidbena lanca. Ipak mnogi drugi lovci uspijevaju preživjeti ledene arktičke vode od lukave polarne lisice do ogromnog, brkatog morža.Arktički je led opasno i dramatično mjesto gdje životinje zaglave na zamrznutim vodama, zarobe ih pokretne ledene ploče i bore se za vlastiti opstanak. Suočite se s najgorim što priroda može smisliti u ovoj rijetkoj posjeti Arktičkom Kraljevstvu: Život na rubu.

Snaga Otrova


Istraživač otkriva jezovita iskustva sretnika koji su uspjeli preživjeti smrtonosne susrete s prirodnim otrovima...

Evolucija je opremila i lovce i žrtve moćnim arsenalom kemijskog oružja za napad i obranu. Rezultat toga su biljke koje izlučuju opasne izlučevine, pauci koji imaju otrovom premazane mreže i čegrtuše čiji otrov zadaje udarac koji uništava meso!

trajanje: 55'
godina izdanja: 2007.

Jesu li stvarni - Duhovi


Ljudi koji su se posvetili natprirodnom tvrde da glasovi što odjekuju prostorom, nagle promjene temperature i izdanci ektoplazme bez iznimke ukazuju na duhove.

Otkad je svijeta i vijeka, postoje ukleta mjesta, izvorišta jezivih priča. Od sablasnih prikaza na videozapisima do čudnih izboja svjetlosti što lebde jezivim mjestima, slijedit ćemo znanstvenike koji će istraživati umove ukletih... a s detektivima za paranormalno analizirat ćemo najuvjerljivije dokaze o ukazanjima duhova.

trajanje: 47'
godina izdanja: 2005.

Megagradovi - Taipei


Taipei - Kulturno, trgovačko i privredno središte Tajvana...

Taboo - Vještice


Za neke su vještice zgodna, pa čak i zabavna slika iz Noći vjštica. NG otkriva, vještica se boje i štuju ih u mnogim djelovima svijeta.
Ako biste se mogli uključiti u nadnaravne moći koje vam omogućavaju čaranje, ili liječenje, biste li ostali začarani ovim tabuom?

Taboo - VooDoo


Za neke VooDoo predstavlja slike crne magije i smrti. No, za njegove sljedbenike VooDoo znači život. Krenite u zapadnu Afriku, mjesto gdje je rođen VooDoo.
Tamo čovjek svoju kćer povjeraava duhu koji je namjerava ubiti, a zatim joj podariti novi život.

Taboo - Droge


Od tradicionalnog prihvačanja do suvremenog odbacivanja...
Kako se droge koriste u drevnim kulturama i zašto su zabrannjene u suvremenim...

Taboo - Iskušenje vjere


Svaka religija izgrađena je na osnovi vjere. Kada vjeru treba dokazati, ona se stavlja na kušnju - što je kušnja teža, vjera je jača.
NG putuje zemljom kako bi istražio iskušenje vjere tako ekstremne da ih i drugi vjernici smatraju tabuom. NA južnom tihom oceanu vjernici skaču s tornja visokog 24m kako bi zavrijedili blagoslov svojih bogova.
U sjevernoj Grčkoj vatena kušnja vodi vjernike preko goručeg ugljena. Na Filiinima se predani krščan razapinju kako bi ispnili obečanja dana Bogu.
Ti tabui otkrivaju uvriježeno vjerovanje: što više tražite od svojih bogova, oni više traže zauzvrat.